Van Polen slaat afscheidswedstrijd bij PEC af: 'Lijkt me heel erg ongemakkelijk'

Van Polen slaat afscheidswedstrijd bij PEC af: 'Lijkt me heel erg ongemakkelijk'

27 april - 12:20
10

PEC Zwolle heeft Bram van Polen een afscheidswedstrijd aangeboden, maar de 38-jarige verdediger heeft vriendelijk bedankt. Het clubicoon van de Blauwvingers hangt zijn schoenen na dit seizoen aan de wilgen, en hoopt relatief anoniem gedag te kunnen zeggen.  

"Mijn ideale afscheid is er een zonder afscheidswedstrijd", vertelt Van Polen aan Voetbal International. "De club heeft het me aangeboden, maar ik heb nee gezegd. Dat lijkt me heel erg ongemakkelijk, een wedstrijd rond één persoon. Dan sta ik zo in de spotlights, dat hoeft voor mij niet. Ik wil de fans daarin niks tekortdoen. Ik gun het ze wel, als ze dat graag zouden willen, maar een hele dag waarin alles om mij draait… Ik vond de aandacht van de afgelopen dagen al ongemakkelijk, dus een afscheidswedstrijd hoeft voor mij niet", is de routinier eerlijk.

Wedden

Meer odds

Hoewel Van Polen hoopt dat er niet te veel aandacht aan hem wordt besteed, is hij zich ervan bewust dat hij niet overal controle over heeft. "Aan een publiekswissel ontkom ik waarschijnlijk niet", blikt hij alvast vooruit. "Het is ook lullig om op het veld te blijven staan als dat bord omhoog gaat, haha. Ik laat het allemaal maar gebeuren, die laatste dag. Ik snap het ook wel, het hoort erbij."

Wat de afzwaaiende Van Polen wel wil? "Niks. Ik heb al zo veel mooie woorden gekregen, meer heb ik niet nodig. Na de laatste competitiewedstrijd drinken we een biertje met elkaar en dan is het goed." PEC speelt dit seizoen nog vier wedstrijden. De laatste is op 19 mei, in eigen huis tegen FC Twente.