'United laat Varane transfervrij gaan, ook ex-Ajacieden op verkooplijst'

'United laat Varane transfervrij gaan, ook ex-Ajacieden op verkooplijst'

27 april - 23:42
38

Waar de positie van Erik ten Hag wankelt bij Manchester United, moeten ook meerdere spelers zich zorgen maken over hun toekomst op Old Trafford. ESPN meldt dat The Mancunians bereid zijn om afscheid te nemen van een volledig elftal.

De Britse tak van de sportzender zet de mogelijke vertrekkers zaterdag op een rij. Allereerst lopen Raphaël Varane en Anthony Martial uit hun contract. Zij mogen transfervrij weg en zorgen voor een salarisbesparing van 530.000 euro per week. Christian Eriksen geniet reeds interesse uit Turkije en United wil hem voor een bescheiden transfersom verkopen. De Deen ligt nog één jaar vast.

Hetzelfde geldt voor Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka, Scott McTominay en Harry Maguire. United hoopt dat viertal eveneens te verkopen, tenzij ze willen bijtekenen tegen een flink lager salaris. Verder wordt Casemiro begeerd door Saudische clubs en staat de Premier League-grootmacht open voor voorstellen voor huurlingen Donny van de Beek, Jadon Sancho en Mason Greenwood.

Zelfs een vertrek van Marcus Rashford lijkt niet onbespreekbaar voor United, maar de club houdt daar geen rekening mee. De Engelse international tekende vorige zomer een nieuw vijfjarig contract, ter waarde van 350.000 euro per week. Er is daardoor weinig interesse in hem. United verwacht dat het al een hele uitdaging wordt om de andere spelers te slijten vanwege hun riante salarissen.

ESPN benadrukt dat een besluit over Ten Hag nog niet is genomen. Dat zijn salaris flink gereduceerd wordt bij het mislopen van de Champions League, spreekt niet in het voordeel van de ex-coach van Ajax. Ook de afkoopsom die United nodig heeft om hem te ontslaan, valt daarmee lager uit.