Gomes waarschuwt PSV: 'Keepers met zijn kwaliteiten niet voor het oprapen'

Gomes waarschuwt PSV: 'Keepers met zijn kwaliteiten niet voor het oprapen'

28 april - 12:28
22

Heurelho Gomes is onder de indruk van Walter Benítez bij PSV. De Braziliaanse oud-keeper adviseert de Eindhovenaren om niet te snel afscheid te nemen van de 31-jarige Argentijn.

Benítez heeft nog maar een eenjarig contract bij PSV, waardoor een transfer tot de mogelijkheden behoort. De Argentijnse international staat er goed op, nadat hij dit seizoen pas zeventien tegengoals kreeg en al achttien keer de nul hield in de Eredivisie. "Een heel goede keeper", oordeelt Gomes in gesprek met Voetbal International. "Die clean sheets zijn goed voor zijn zelfvertrouwen. Hij verricht heel goed werk. Keepers met de kwaliteiten van Benítez liggen niet voor het oprapen."

Volgens Gomes is het niet eenvoudig om een nieuwe doelman aan te trekken. "Het gaat niet alleen om kwaliteit, maar ook om identiteit. Een doelman moet bij een club passen en dat is niet iedereen gegeven. Toen ik naar PSV kwam, moest ik Ronald Waterreus opvolgen. Jarenlang was hij de eerste keus en dan moet je ineens zijn positie invullen. Dat is heel moeilijk, dat gaat in je hoofd zitten. Toen ik vertrok, gold dat weer voor mijn opvolger. Ik was hier lang, won vier titels op rij, had een goede band met de supporters. Dat zal altijd een uitdaging zijn voor een doelman. Dat betekent dat je sterk moet zijn."

PSV werd al in verband gebracht met Timon Wellenreuther van Feyenoord.