Onzekerheid in Eindhoven: 'Maar als het PSV uitkomt, ben ik happy om te blijven'

Onzekerheid in Eindhoven: 'Maar als het PSV uitkomt, ben ik happy om te blijven'

5 mei - 11:55
2

Malik Tillman weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De Amerikaan wordt op dit moment door PSV gehuurd van Bayern München, maar de Eindhovenaren beschikken over een optie tot koop in de huurdeal.

"Het is een kwestie van zitten en wachten", vertelt Tillman in gesprek met de NOS. "Voor mij draait het om wedstrijden spelen en minuten maken. Als een club me dat perspectief op speeltijd kan geven, dan zal ik altijd luisteren. Ik hou van mijn tijd hier, dus als ik bij PSV uitkom, ben ik meer dan happy om te blijven." Naar verluidt heeft PSV een optie tot koop van tien miljoen euro.

In zijn beginperiode bij PSV kwam Tillman nauwelijks in actie, maar de aanvallende middenvelder raakte niet in paniek. "Dan is het zaak om bescheiden en gefocust te blijven", aldus de huurling. "We begonnen fantastisch aan het seizoen, en de spelers op mijn positie deden het geweldig. Ik wist dat ik op mijn kans moest wachten en die moest pakken als ik hem kreeg."

Tegen Sparta Rotterdam kan Tillman met PSV het kampioenschap binnenhalen, maar hij wil nog niet te vroeg juichen. "Misschien is het een Duits mentaliteitsdingetje", lacht de Amerikaan. "In de academie van Bayern gaat het alleen maar over winnen. Voor mij werkt het zo: als het niet officieel is, dan is de job nog niet gedaan."

PSV moet in het thuisduel met Sparta Rotterdam minstens een punt halen om de schaal veilig te stellen. "Dan mag er een feest gevierd worden" zegt Tillman. "Maar we zijn ook nog in de race voor het puntenrecord en als ik voor mezelf spreek: dat wil ik halen ook."

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!