Excelsior kijkt degradatiespook in de ogen: 'We hebben Feyenoord-uit nog...'

Excelsior kijkt degradatiespook in de ogen: 'We hebben Feyenoord-uit nog...'

7 mei - 09:30
39

Excelsior heeft directe handhaving niet meer in eigen hand na de nederlaag tegen NEC (0-3). Toch geven de Kralingers allesbehalve op. Marinus Dijkhuizen en Lance Duijvestijn geloven in de kansen, twee speelrondes voor het einde van de reguliere competitie.

Excelsior is afgezakt naar de zestiende plaats in de Eredivisie en staat daardoor virtueel in de play-offs. "We hadden er echt een goed gevoel over", zegt Duijvestijn tegen Voetbal International over het duel met NEC. "Tegen FC Volendam en Ajax was het eindelijk weer goed, nadat we natuurlijk een lange vervelende serie hadden gehad. We hadden een ommekeer te pakken. Deze week op de training zag je ook dat we vertrouwen hadden, dan is deze nederlaag een flinke tegenvaller. Het was stil in de kleedkamer na afloop, je voelde dat het echt aankwam."

De knop zal voor de Kralingers toch echt weer om moeten nu de laatste speelrondes aanbreken, ziet ook Dijkhuizen. "Het kan niet zo zijn dat we door deze nederlaag ineens al het vertrouwen kwijt zijn. Dat is nergens voor nodig ook", aldus de trainer. "We hebben ons herpakt, verliezen nu van NEC, maar we moeten niet in de war raken. Zondag krijgen we Heracles Almelo. Dat is ook het mooie van voetbal, het gaat gewoon weer door."

Feit is wel dat Excelsior nu twee punten achter nummer vijftien RKC Waalwijk staat, dat zondag verrassend met 0-5 van de eerstvolgende tegenstander won. "Het wordt er niet eenvoudiger op, zo eerlijk moet je zijn. Maar het is niet onmogelijk. We hebben nog kans", is Dijkhuizen hoopvol. "Zo lang het kan, gaan we ervoor. We hadden het in eigen hand, maar nu niet meer. Misschien dat het RKC wat druk geeft. En we hebben Feyenoord-uit ook nog. Misschien gunnen ze het kleine broertje wat", voegt Duijvestijn daaraan toe.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!