Jahanbakhsh helpt Gimenez met mogelijke vervolgstap: 'Al veel over gesproken'

Jahanbakhsh helpt Gimenez met mogelijke vervolgstap: 'Al veel over gesproken'

9 mei - 09:33
34

Santiago Gimenez heeft de droom om ooit in La Liga of de Premier League te spelen. Alireza Jahanbakhsh, zijn ploeggenoot bij Feyenoord, heeft al met hem gesproken over de voor- en nadelen van het Engelse voetbal.

Jahanbakhsh stond voor hij naar Feyenoord kwam onder contract bij Brighton en weet dus alles van de Premier League. "Om eerlijk te zijn, heb ik daar al veel over gesproken met Santi", zegt de Iraniër bij Kick 't Met van Ziggo Sport. "Hij is een geweldige speler. Belangrijker nog, hij is een geweldig persoon. Ik ben blij dat we elkaar zo goed hebben leren kennen. We hebben veel gesproken over de hele situatie en alle details."

"De Premier League is een geweldige competitie", gaat Jahanbakhsh verder. "Het grootste verschil met de Eredivisie is het tempo." Toch is Engeland niet alleen hosanna, weet Jahanbakhsh, die Gimenez waarschuwt voor de keerzijdes. "Ik probeer jongens mee te geven: in Nederland, maar ook in de Bundesliga, krijg je tijd om te wennen. In de Premier League verwachten ze dat je er direct staat. Je moet verwachtingen waarmaken, ook als je pas 22, 23 of 24 jaar bent. Ze beginnen snel met vooroordelen."

Gimenez krijgt de vraag of hij liever in La Liga of de Premier League speelt en geeft aan dat voor zijn gevoel de twee topcompetities gelijkwaardig zijn qua niveau. "In Spanje spreken ze dezelfde taal. Het komt meer in de buurt van Latijns-Amerikaans", zegt hij. "Maar Premier League is het beste voetbal ter wereld. Of ik favoriete clubs heb? Ja, natuurlijk, maar die wil ik niet hardop zeggen. Dan sluit je deuren."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: