Ten Hag kent reden voor slecht seizoen en maakt zich geen zorgen om ontslag

Ten Hag kent reden voor slecht seizoen en maakt zich geen zorgen om ontslag

10 mei - 16:30
35

Erik ten Hag vreest niet voor een ontslag bij Manchester United. De druk op de oefenmeester heeft er bijna het gehele Premier League-seizoen opgestaan en werd na de 4-0 nederlaag tegen Crystal Palace nog maar eens groter. Toch geeft de Tukker tijdens een persconferentie aan de verhalen links te laten liggen.

"Die vragen moet je stellen aan de eigenaren, niet aan mij. Ik werk aan het verbeteren en ontwikkelen van mijn team, dat is mijn taak hier", is Ten Hag, die niet denkt dat de eigenaren van Manchester United een ontslag voorbereiden, duidelijk. "Ik denk dat de eigenaren gezond verstand hebben. Zij zien ook dat we dit seizoen 32 keer met een andere verdediging hebben gespeeld, dat we met dertien verschillende centrale duo's hebben gespeeld en geen linksback hebben. Zij weten ook dat dit invloed heeft op de resultaten", aldus de manager.

Manchester United kan het seizoen nog enigszins glans geven door de FA Cup-finale tegen Manchester City op 25 mei te winnen. In de Premier League dreigt Europees voetbal misgelopen te worden. "De bekerfinale is een enorme wedstrijd en we zijn blij om die te kunnen spelen, zodat we een hoogtepunt kunnen bereiken. Natuurlijk zijn we niet blij, maar we weten de redenen waarom we slecht presteren in de competitie. Dat zijn de blessures. Ik ben een realistisch persoon en denk dat geen enkel team goed zal presteren met zoveel blessures", stelt Ten Hag.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: