Verbeek over spitsenprobleem Oranje

Verbeek ziet achilleshiel Oranje: 'Jammer dat Haaland zich niet naturaliseert'

17 mei om 08:49
Laatste update: 17 mei om 09:21

Het Nederlands elftal maakt weinig kans op de eindzege op het EK, denkt Gertjan Verbeek. In Studio Oranje, de podcast van VoetbalPrimeur, stelt de voormalig trainer dat het ontbreken van een echte afmaker daar een belangrijke reden voor is.

"Hoe groot de kans is dat Oranje het EK wint? Niet zo groot", zegt Verbeek in de podcast. "Ik hoop dat ze de kwartfinales halen en daar kunnen stunten. Een finaleplaats zit er niet in." Toch ziet Verbeek Nederland als een 'gevaarlijke outsider'. "We zijn een land waar rekening mee gehouden moet worden. Het moet ook allemaal goed vallen. Denemarken heeft ooit het EK gewonnen met een vakantie-elftal", wijst hij naar het EK 1992.

Verbeek wil Oranje niet downplayen. "Laten we eerlijk zijn: we hebben veel spelers die in grote buitenlandse competities spelen", zegt hij. "Alleen een spits... Voorin hebben we geen Van Nistelrooij, Huntelaar of Van Persie. En spitsen zijn niet onbelangrijk. Het is jammer dat Haaland zich niet laat naturaliseren tot Nederlander", lacht Verbeek. "Nee, dat is een gemis in deze goede groep voetballers. Je hebt geen afmaker. We moeten te vaak teruggvallen op Wout Weghorst. Dat zegt genoeg."

Ronald Koeman maakte donderdag de voorselectie van Oranje bekend. Op die lijst staan dertig namen.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!