Van Persie krijgt lof van Vink

'Iedereen die ik eromheen spreek, zegt dat Van Persie het spelletje goed ziet'

18 mei om 11:21
Laatste update: 18 mei om 11:26

Marciano Vink is erg benieuwd of Robin van Persie gaat slagen als hoofdtrainer. De analist durft nog geen voorspelling te doen, maar hij ziet wel dat de coach in de jeugd erg 'bevlogen' is.

Vink kan op basis van Van Persie zijn resultaten in de jeugd nog geen voorspelling voor zijn job in Heerenveen geven. "De coach Van Persie heb ik bij Feyenoord Onder 18 en Feyenoord Onder 17 gezien. Daar voetbalt natuurlijk iedereen volgens de lijn van de jeugdopleiding. Ik heb wedstrijden gezien in de Youth League en zijn docu, maar hij is wel echt bevlogen. Iedereen die ik er omheen spreek heeft het er wel over dat hij het spelletje goed ziet", zegt de analist bij ESPN.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Volgens Vink heeft Van Persie dus veel om een goede trainer te worden, maar bij het managen van een club komen ook andere dingen kijken. "Het spelletje goed zien en het dan moeten overbrengen is één. Overbrengen op volwassen spelers is natuurlijk een ander verhaal dan bij jeugdspelers. Bij de jeugd kan je nog met leuke anekdotes iets overbrengen. Ik weet niet hoe hij daarin is. Hij neemt Brian Pinas natuurlijk mee, dus dat wordt voor ze allebei een avontuur."

Vink kijkt er komend seizoen wel naar uit om Heerenveen met Van Persie te volgen. "Ik heb er zin in om te zien hoe goed de trainer Van Persie is. Ik kan nu niet zeggen hoe hij is in het profvoetbal. Dat wist ik ook niet van Ruud van Nistelrooij en ook niet van Frank de Boer en Giovanni van Bronckhorst. We moesten het van allemaal maar zien."