'Van 't Schip nog in ongewisse over Ajax-toekomst'

'Van 't Schip nog in ongewisse of Ajax ereschuld weet in te lossen'

19 mei om 10:22

John van 't Schip verkeert nog altijd in ongewisse over zijn toekomst bij Ajax, schrijft het Algemeen Dagblad zondag. De interim-trainer zoekt met technisch directeur Alex Kroes nog naar een geschikte functie, nadat hij bedankte voor de titel van Head of Coaching.

Het AD merkte aan de reactie van Van 't Schip na het duel met Almere City FC dat de huidige gang van zaken hem niet zint. "Ik word nergens in betrokken", stelde het zestigjarige clubicoon. "Dat is een keuze van de directie waar ik niet te veel op inga."

Volgens de krant is de toekomst van Van 't Schip nog onduidelijk. Wel zijn er signalen dat beide partijen een toepasselijke, technische rol proberen te bedenken. Eerder was de voormalig rechtsbuiten in beeld als Head of Coaching, waarbij hij de trainers van het eerste elftal, de beloften en het oudste jeugdteam volgens de Ajax-lijn zou sturen en coachen. 'Nu hij als interim-trainer de (on)mogelijkheden van de huidige selectie goed heeft leren kennen, denkt hij dat Ajax zijn expertise beter kan gebruiken bij de samenstelling van de selectie dan in de begeleiding van trainers', weet het AD.

In de Johan Cruijff Arena zijn met Kroes en directeur voetbal Marijn Beuker de belangrijkste hiaten op dat vlak echter al ingevuld. De komende weken moet duidelijk worden of Ajax de 'soort van ereschuld' aan Van 't Schip weet in te lossen. Hij zit zondag tegen Vitesse in ieder geval voor het laatst op de bank als trainer. De club hoopt Francesco Farioli aan te stellen als opvolger.