Arsenal wint niet van Everton en druipt af

Arsenal verslaat Everton maar moet opnieuw meerdere erkennen in kampioen Man City

19 mei om 19:03
Laatste update: 19 mei om 19:08

Arsenal heeft zondag naast de landstitel gegregepen. The Gunners waren weliswaar te sterk voor Everton, maar doordat Manchester City in eigen huis te sterk was voor West Ham United, zijn zij opnieuw kampioen van Engeland.

Arsenal moest winnen van Everton om kans te houden op de eerste titel sinds 2004. Toen het publiek en daarmee zeer waarschijnlijk ook de spelers al na twee minuten spelen vernamen dat City op voorsprong was gekomen tegen West Ham, zakte Arsenal de moed een beetje in de schoenen.

Toen Idrissa Gueye The Toffees op slag van rust ook nog eens op voorsprong bracht, was het kampioenschap verder weg dan ooit. De goal van de middenvelder was overigens prachtig. Hij schoot een vrije trap over de muur en tegen het net.

The Gunners hadden niet lang nodig om de schade te herstellen. Verdediger Takehiro Tomiyasu zorgde nog voor de theepauze voor de 1-1. Dat gebeurde ongeveer tegelijk met de aansluitingstreffer van West Ham bij City, waardoor Arsenal nog met enige hoop aan de tweede helft begon.

Toen City kort na rust op 3-1 kwam, sijpelde bij Arsenal langzaamaan het besef binnen dat het kampioenschap dit jaar nog te vroeg komt. Wel kon manager Mikel Arteta nog een heuglijk moment vieren. Jurriën Timber maakte, na heel lang blessureleed, zijn rentree. In de slotfase werd de zege ook nog behaald. Kai Havertz scoorde, maar meer dan een doel

Door het gelijkspel eindigt Arsenal op de tweede plek, met vier punten minder dan kampioen City. Ook vorig seizoen eindigden The Gunners op de tweede plek.