Eredivisie-flops speelronde 34

Eredivisie-flops: ineengestort AZ en uitgeblust Ajax hofleverancier

20 mei om 11:00

Speelronde 34 van dit Eredivisie-seizoen zit er weer op, en dus is het tijd voor de laatste floplijst van deze jaargang. AZ is na een bizarre wedstrijd tegen FC Utrecht gedeeld hofleverancier. Ook Ajax, dat het seizoen op typische wijze afsloot, is met een tweetal vertegenwoordigd. 

Dani de Wit (AZ)
Zal zich zijn waarschijnlijke afscheid bij AZ anders voor hebben gesteld. De middenvelder moest tegen Utrecht na zestig minuten spelen het veld verlaten vanwege een felle overtreding. Tot overmaat van ramp zag hij van een afstandje ook nog hoe de Alkmaarders een comfortabele voorsprong uit handen gaven. 

Jeffrey Bruma (RKC Waalwijk)
Maakte de negentig minuten niet vol tegen zijn oude club PSV. Bruma maakte tot twee keer toe een overtreding die hem een gele kaart opleverde, iets wat een centrale verdediger met zijn ervaring eigenlijk niet mag overkomen. Gelukkig voor hem waren de gevolgen voor RKC, dat zich in Eindhoven handhaafde, niet al te groot. 

Vasilis Barkas (FC Utrecht)
Moest in de eerste helft tegen AZ drie keer vissen. Niet elk doelpunt viel de Griekse doelman aan te rekenen, maar bij de 2-0 maakte hij het Ruben van Bommel wel erg makkelijk door ver uit zijn doel te komen. Ook bij de derde Alkmaarse treffer ging hij niet vrijuit. Vangelis Pavlidis kopte de bal door zijn benen.

Riechedly Bazoer (AZ)
Bazoer wisselt al zijn hele loopbaan briljante momenten af met zeer nonchalante momenten. Zo ook tegen Utrecht. De centrale verdediger stond met een ongekend slechte en haast onbegrijpelijke terugspeelbal aan de basis van de comeback van de Domstedelingen. Na 77 minuten haalde trainer Maarten Martens hem naar de kant. 

Chuba Akpom (Ajax) 
Kreeg tegen Vitesse opnieuw het vertrouwen van John van 't Schip, maar betaalde het niet uit. Akpom had in Arnhem moeten scoren. Na rust miste hij op aangeven van Kenneth Taylor een dot van een kans, terwijl hij ook nog een grote kopkans om zeep hielp. 

Jordan Henderson (Ajax)
Presteerde in zijn mogelijk laatste wedstrijd voor Ajax niet al te best. 'Wisselvallig', zo omschreef Van 't Schip de inbreng van de Engelsman, die begin dit jaar met veel verwachtingen naar Amsterdam kwam. Opmerkelijk was het hoe hij Vitesse-doelpuntenmaker Amine Boutrah vogelvrij liet bij de 2-1.

Thomas van den Belt (Feyenoord)
Kreeg in de afscheidswedstrijd van Arne Slot de kans in de basiself, maar greep die kans allerminst. Een gebrek aan inzet viel de middenvelder absoluut niet te verwijten, maar dat hij op dit moment nog tekort komt voor de nieuwe lat die Slot bij Feyenoord heeft gelegd, is een understatement

Damian van Bruggen (Almere City)
Almere begon nog goed tegen NEC, maar op een gegeven moment wist het centrale duo zich geen raad meer met de goed geoliede machine uit Nijmegen. Van Bruggen en compagnon Joey Jacobs werden bij vlagen het bos ingestuurd door Tjaronn Chery en zijn teamgenoten.