Strootman overweegt te stoppen met voetbal

Serie A-Nederlander eerlijk: 'Ik moet meer en meer geven, misschien stop ik wel'

20 mei om 16:40
Laatste update: 20 mei om 17:13

Kevin Strootman is zondag door fans van AS Roma getrakteerd op een luid applaus. De Nederlander, die overweegt te stoppen met voetbal, speelde tussen 2013 en 2018 voor de Romeinen. 

Strootman, die in dienst van Genoa met 1-0 onderuit ging bij Roma, werd door Daniele de Rossi naar het fanatieke thuispubliek gestuurd. "Hij zei dat ik naar de Curva Sud moest gaan", aldus Strootman na afloop bij DAZN. "Misschien was die ronde een beetje overdreven, maar ik werd er emotioneel van om de fans te groeten die me altijd hebben gesteund. Voor mij als Nederlander was dat extra bijzonder. Mijn broer is vandaag zelfs speciaal hierheen gekomen om de wedstrijd te zien."

De inmiddels 34-jarige Strootman speelt volgende week vrijdag zijn laatste wedstrijd voor Genoa, waar hij niet altijd meer verzekerd is van een basisplaats. Mogelijk zet hij na dat duel een punt achter zijn loopbaan. "Als je steeds minder wedstrijden gaat spelen en je niveau daalt een beetje, dan zijn je woorden in de kleedkamer ook minder waard. Ik moet meer en meer geven om me niet slecht te voelen en om top te blijven. In de zomer ga ik een beslissing nemen. Als ik een bepaald niveau niet meer kan halen, stop ik misschien wel."

Mocht de oud-speler van FC Utrecht en PSV daadwerkelijk zijn schoenen aan de wilgen hangen, dan zal Sparta daar van balen. De Rotterdammers hoopten vorig jaar al een terugkeer van de middenvelder te realiseren. Ook deze zomer wil de club hem nog graag aantrekken

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: