Davids oppert opvallende namen voor positie van controleur bij Oranje

Davids tipt opvallende namen als controleur bij Oranje: 'Heeft er eerder gespeeld'

20 mei om 21:52

Edgar Davids en Ruud Gullit zien in Quinten Timber een geschikte controleur voor het Nederlands elftal, zo spreekt het duo uit in Rondo. Davids heeft echter meerdere opvallende namen in gedachten voor de rol op het middenveld.

Nu Frenkie de Jong nog niet beschikbaar is, komt ter sprake of Jerdy Schouten in de basis moet staan op het EK. "Het hangt ervan af wat voor systeem je wil spelen", stelt Davids. "Het is een goede voetballer, hij heeft een héél goed seizoen gedraaid, dus die kun je erbij hebben, maar ik zie heel veel mogelijkheden op het middenveld."

Davids meent dat de meeste teams die goed presteren, beschikken over een goede verdedigende middenvelder, zowel in een 4-3-3 als in een 3-5-2 systeem. Gullit oppert een andere naam voor de rol van controleur: "Van wat ik gezien heb, zou Timber (Quinten, red.) het ook nog kunnen."

Davids beaamt de woorden van Gullit, maar ziet ook andere opties. "Quinten zou het kunnen, máár… weet je wie het ook zou kunnen? De Ligt, die heeft daar ook een keer gespeeld. En Geertruida heeft daar ook gespeeld."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

Maak een account aan op VoetbalPrimeur en praat mee!