Heracles Almelo begonnen met verwijdering kunstgras

'Heracles maakt ambitie waar en begint met doorvoeren van grote verandering'

21 mei om 16:47
Laatste update: 21 mei om 17:01

Heracles Almelo is begonnen met de verwijdering van de kunstgrasmat, zo schrijft Voetbal International. Na 21 jaar neemt de club afscheid van de ondergrond en spelen ze vanaf komend seizoen weer op natuurgras. 

In het Erve Asito, het stadion van Heracles Almelo, ligt sinds 2003 een kunstgrasmat. Hiermee was het de eerste Nederlandse profclub die koos voor de plastic ondergrond. Sindsdien heeft Heracles Almelo altijd gespeeld op kunstgras, ondanks de roep voor een terugkeer op natuurgras. In 2020 werd er zelfs nog een niet kunstgrasveld aangelegd.

Twee jaar geleden kwam Heracles Almelo met het nieuws naar buiten dat ze in 2024 afscheid wilde gaan nemen van de kunstgrasmat. Er was echter nog veel werk aan de winkel om deze ambitie te kunnen bewerkstelligen. 'De club traint op het kunstgras in stadion Erve Asito en moest dus trainingsvelden in de buurt laten aanleggen. De eerste hybride mat werd eerder dit seizoen in gebruik genomen, terwijl de tweede ook in de maak is', zo valt te lezen.

Ook is Heracles Almelo door de overstap naar natuurgras voorbereid op de verandering dat Eredivisie-clubs vanaf het seizoen 2025/26 niet meer op kunstgras mogen spelen. Vanaf dat seizoen is natuurgras verplicht voor alle clubs die in de Eredivisie uit willen komen. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: