NAC en Emmen spelen gelijk in vurig duel

NAC laat in slotfase de zege op Emmen uit handen glippen: return allesbeslissend

21 mei om 21:53

NAC heeft in eigen huis in de slotfase een zege uit handen gegeven. Na een late penalty werd het tegen FC Emmen 1-1, waardoor de return van zaterdag allesbeslissend is voor wie de eerste finalist van de nacompetitie wordt.

Bij NAC was er wederom een basisplaats voor uitblinker Dominik Janosek. De Tsjech was bij de Bredanaren de grote man in de kwartfinale tegen Roda JC. De Limburgers werden in twee wedstrijden van het kastje naar de muur gespeeld, waardoor het over twee wedstrijden maar liefst 8-1 werd voor NAC. FC Emmen schakelde in de eerste ronde De Graafschap uit.

In de openingsfase lieten de bezoekers uit Emmen zien dat ze niet enkel kwamen om te verdedigen. De ploeg uit Drenthe liet goed voetbal zien, maar de grootste kansen waren voor NAC. Vlak voor rust verzilverden de Bredanaren ook één van die kansen via Sigurd Haugen. De spits kopte de openingstreffer binnen en liet het Rat Verlegh Stadion ondanks de stromende regen ontploffen.

Emmen liet het hoofd niet hangen en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Pas in de slotfase kwamen de grote kansen voor de bezoekers. Maarten Pouwels kreeg na tachtig minuten spelen een levensgrote mogelijkheid, maar die ging er niet in. Enkele minuten later maakte Cuco Martina hands in de zestien, waardoor de bal na ingrijpen van de VAR op de stip ging. Vicente Besuijen pakte het cadeautje uit en zette Emmen weer naast NAC.

Kort na de strafschop leek Emmen op 1-2 te komen, maar die goal ging niet door. Pouwels tikte de bal uit de handen van doelman Pepijn van de Merbel, waardoor de arbiter geen goal, maar een vrije trap gaf. Na een vurige slotfase bleef het uiteindelijk 1-1, waardoor beide ploegen nog alles hebben om voor te spelen tijdens de return in Emmen.