Van Praag wil punt zetten achter Kroes-gate

'Ik was degene die met Van Gaal op zijn knieën naar AZ is gegaan voor Kroes'

22 mei om 07:44

Michael van Praag heeft nogmaals tekst en uitleg gegeven over de beslissing om Alex Kroes te schorsen als algemeen directeur van Ajax. Er was begin april geen andere optie, benadrukt de voorzitter van de raad van commissarissen.

"Het is zeer aannemelijk dat Alex met voorkennis heeft gehandeld. We konden niet anders dan hem als algemeen directeur laten gaan. Een andere beslissing was niet uit te leggen", verklaarde Van Praag op de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van Ajax, geciteerd door De Telegraaf. "Vonden we dit leuk? Nee. Maar we hebben ook de reputatie 'ethisch bestuur' hoog te houden. Het was een beslissingstraject van negen dagen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Van Praag benadrukt: "Ik was wel de allerlaatste die had gewild dat we Alex zo vroeg hadden moeten laten gaan, was nota bene degene die met Louis van Gaal op zijn knieën naar AZ is gegaan om hem eerder los te weken."

Inmiddels is Kroes in de Johan Cruijff ArenA teruggekeerd als technisch directeur en daar is de rvc-voorzitter 'dolblij' mee. "Uiteindelijk wilden we niet doof zijn voor meningen en adviezen van aandeelhouders. Het is ook des Ajax' altijd oplossingen te vinden. En nee, hem technisch directeur maken, ging niet tegen ons eerdere besluit in. Het is een heel andere functie. En we verwachten dat hij die functie heel goed zal kunnen vervullen."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: