NAC heer en meester in Emmen

NAC opnieuw heer en meester in uitduel: Emmen verslagen, finale play-offs bereikt

25 mei om 18:24

NAC Breda heeft FC Emmen afgetroefd in de halve finale van de play-offs. De ploeg uit Breda won met 0-3 op bezoek in Emmen en mag zich gaan richten op de finale van de promotie/degradatie play-offs. NAC zal spelen tegen de winnaar van het tweeluik tussen Excelsior en ADO Den Haag.

Emmen en NAC begonnen met een gelijke stand aan de return van de halve finale play-offs. Afgelopen dinsdag eindigde de wedstrijd in 1-1 in het Rat Verlegh Stadion. NAC schoot direct uit de startblokken en was via een kopbal van Boy Kemper dichtbij de 0-1, hij raakte de paal. Drie minuten later was het alsnog raak voor de ploeg uit Breda; Sigurd Haugen draaide fraai weg en schoof de bal laag in het doel, 0-1. Nog geen twee minuten later verdubbelde Jan Van den Bergh de voorsprong al. De 29-jarige Belg kopte de 0-2 tegen de touwen.

FC Emmen had weinig in te brengen in de eerste helft. Vlak voor rust ontsnapte NAC-smaakmaker Dominik Janosek aan een rode kaart. De Tsjech ging hard door op Mike te Wierik, de scheidsrechter deed het af met een gele kaart.

Na rust kwam Emmen wat beter in de wedstrijd en kreeg spits Piotr Parzyszek een aardige mogelijkheid om zijn ploeg terug in de wedstrijd te schieten. Toch was het wéér raak aan de andere kant; Roy Kuipers schoot schitterend raak en leek de wedstrijd daar mee te beslissen, 0-3.

NAC kwam via Aime Omgba zelfs op 0-4, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Brouwer kon voor Emmen de 1-3 binnen koppen, maar zijn inzet ging recht op doelman Pepijn van de Merbel af. Zo zien we de ploeg van de eerder hevig bekritiseerde Jean-Paul van Gastel terug in de finale van de promotie/degradatie play-offs. NAC zal spelen tegen de winnaar van het tweeluik tussen Excelsior en ADO Den Haag.