Pep Guardiola looft Erik ten Hag

Guardiola steekt Ten Hag hart onder de riem: 'Buitengewone trainer'

25 mei om 21:58
Laatste update: 25 mei om 22:14

Pep Guardiola liet zich na de verloren FA Cup-finale van Manchester City tegen Manchester United lovend uit over Erik ten Hag. In de Manchester Derby op Wembley werd het uiteindelijk 1-2 voor The Red Devils. Desondanks zijn er veel geruchten over een aanstaand ontslag van Ten Hag.

"Hij is een buitengewone trainer en een aardig persoon", antwoordde Guardiola op de vraag naar zijn mening over Ten Hag. "Het winnen van de FA Cup is belangrijk voor Manchester United, net zoals het dat vorig seizoen voor ons was. Zij moeten nu een beslissing nemen (over de toekomst van Ten Hag, red.)."

Guardiola baalt stevig van het verlies. "Finales kan je verliezen, maar ik denk dat ons speelplan in de eerste helft gewoon niet goed was. In de tweede helft ging het veel beter. United speelde erg verdedigend en tóch kregen we nog best veel kansen. Volgend seizoen komen we sterker terug", aldus de Spanjaard.

Ten Hag staat nog tot eind volgend seizoen onder contract op Old Trafford. Meerdere Engelse media denken echter zeker te weten dat hij binnenkort ontslagen wordt.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: