Coutinho keert mogelijk terug naar Brazilië

'Coutinho gaat Villa waarschijnlijk verlaten, terugkeer naar oude club lonkt'

26 mei om 13:59
Laatste update: 26 mei om 20:53

Philippe Coutinho gaat zijn carrière mogelijk vervolgen bij het Braziliaanse Vasco da Gama, daar waar het voor hem allemaal begon. De 31-jarige middenvelder staat nog onder contract bij Aston Villa, dat hem dit seizoen verhuurt aan het Qatarese Al Duhail. 

De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano weet dat Vasco da Gama en de entourage van Coutinho al in een vergevorderd stadium zijn. De Braziliaanse club heeft vertrouwen dat het hem terug kan halen naar zijn thuisland. Zelf staat Coutinho ook welwillend tegenover een transfer. 

Hoeveel de 68-voudig international van Brazilië moet kosten, wordt niet vermeld door Romano. Duidelijk is wel dat hij bij Aston Villa, waar hij na een sterke start uit beeld raakte, nog een contract heeft tot medio 2026. 

Coutinho werd in 2008 opgepikt door Inter, waarna hij achtereenvolgens uitkwam voor Espanyol, Liverpool, FC Barcelona, Bayern München en dus Aston Villa en Al Duhail.

Bij The Reds kende de Braziliaan zijn beste periode, en wist hij Barcelona te verleiden tot het betalen van een transfersom van maar liefst 135 miljoen euro. De verwachtingen die gepaard gingen met dat bedrag, heeft hij sindsdien eigenlijk nooit meer waargemaakt. 

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: