De mogelijke tegenstanders van Go Ahead Eagles in Europa

Conference League-loting: dit zijn de mogelijke tegenstanders van Go Ahead

22 juli om 08:55
Laatste update: 22 juli om 09:04

Go Ahead Eagles begint deze week aan de derde Europese campagne in de clubhistorie. Maandag hoort de club uit Deventer wie het treft in de derde voorronde van de Conference League, mits de tweede voorronde een zege oplevert. VoetbalPrimeur brengt de mogelijke tegenstanders en route naar de groepsfase in kaart.

Doordat Go Ahead eind mei na 120 bloedstollende minuten te sterk was voor FC Utrecht in de finale van de play-offs, gaan de Eagles de voorronde van de Conference League in. Op 25 juli speelt Go Ahead de eerste wedstrijd in de tweede voorronde, de return staat een week later op het programma. SK Brann is de tegenstander. In totaal moet de formatie van Paul Simonis drie voorrondes overleven om het hoofdtoernooi te halen. De loting vindt maandag om 14.00 uur plaats in het Zwitserse Nyon.

De mogelijke tegenstanders van Go Ahead

Voor de derde voorronde van de Conference League is maandagochtend al een voorloting verricht. De club uit Deventer had daarbij een geplaatste status. Duidelijk is dat Go Ahead wordt gekoppeld aan een winnaar uit de tweede voorronde van de Conference League óf een verliezer uit de tweede voorronde van de Europa League.

De winnaars van de volgende duels zijn de mogelijke tegenstanders van Go Ahead in de derde voorronde van de Conference League: Valur (IJsland) - St. Mirren FC (Schotland), Kilmarnock (Schotland) - Cercle Brugge (België), Brondby IF (Denemarken) - KF Llapi (Kosovo), Stjarnan (IJsland) - Paide Linnamooskind (Estland) en MFK Ruzomberok (Slowakije) - Trabzonspor (Turkije).

De duels in de derde voorronde zijn op 8 augustus (heenduels) en 15 augustus (returns) en de play-offs zijn in de twee weken daarna.

Wat is het perspectief voor Go Ahead als het de tweede voorronde overleeft?

Mocht Go Ahead de tweede voorronde overleven, dan gaat het op 8 en 15 augustus weer twee Europese wedstrijden spelen. Op dit moment lijkt het erop dat de club uit Overijssel dan ook tot de geplaatste teams behoort, al is dat nog niet met zekerheid te zeggen.

Dat zou een enorme meevaller zijn voor Go Ahead, dat in dat geval clubs als Chelsea, Real Betis en RC Lens kan ontlopen. FC Twente weet hoe belangrijk een geplaatste status kan zijn: de Tukkers behaalden in de afgelopen twee jaar vrij gemakkelijk de play-offs van de Conference League door zijn geplaatste status in eerdere voorrondes. In de laatste voorronde was Twente echter twee keer niet geplaatst, wat tweeluiken met Fiorentina en Fenerbahçe opleverde. Daardoor wist de nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen tot twee keer toe geen Europees voetbal te behalen.

Al met al belooft de route van Go Ahead Eagles zeer interessant te worden richting de groepsfase van de Conference League. Zeker is dat de derde Europese campagne in de clubgeschiedenis er eentje om nooit te vergeten belooft te worden.