Van Bronckhorst sluit terugkeer bij Feyenoord uit

Feyenoord-rentree uitgesloten: 'Mijn ambitie als coach ligt niet in Nederland'

27 mei om 20:45
Laatste update: 27 mei om 21:17

Giovanni van Bronckhorst wil graag weer aan de slag als trainer. De 49-jarige Van Bronckhorst bevestigt dat hij met diverse clubs interesse voert. Een terugkeer naar Feyenoord sluit hij volledig uit.

Van Bronckhorst zit zonder club sinds zijn ontslag bij Rangers FC in november 2022. "Ik ben altijd kieskeurig geweest. Nu is het moment dat er interesse komt en dat je met clubs praat", vertelt hij bij Rondo op Ziggo Sport. "Het is afwachten of dat doorgaat. Het is een heel ander proces geworden. Je moet solliciteren, zo voelt het. Ik moet zeggen: ik ben blij met hoe mijn leven er nu uitziet, maar trainer van een club zijn is ook geweldig."

De voormalig linksback erkent dat hij enthousiast wordt van de gesprekken. "Of er iets bij zit? Zeker wel, ja. Met die club ben ik nog in gesprek. Er spelen dingen. In Nederland? Dat niet." Feyenoord heeft eveneens niet aangeklopt bij Van Bronckhorst. "Nee, dat niet. Ik heb heel veel contact met Feyenoord, maar niet op de manier dat ik in beeld ben als trainer. Maar ik heb de afgelopen jaren vaak met Dennis (te Kloese, red.) gesproken."

"Mijn ambitie als coach ligt niet in Nederland", licht Van Bronckhorst toe. "Ik heb bij Feyenoord een geweldige periode gehad. Ik heb alles gewonnen wat je kan winnen in Nederland. Om dat opnieuw te doen, is niet mijn ambitie. Zeg nooit, nooit. Maar op dit moment niet."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: