Kwakman onverbiddelijk: 'Zij schuldig zijn aan de grote nederlaag van Excelsior'

Kwakman onverbiddelijk: 'Zij zijn schuldig aan de grote nederlaag van Excelsior'

29 mei om 06:32
Laatste update: 29 mei om 10:36

Kees Kwakman vindt dat de technische staf van Excelsior schuldig is aan de ruime nederlaag tegen NAC Breda. Arthur Zagré werd niet gewisseld en dat kwam Excelsior erg duur te staan.

In de tweede helft liep Zagré tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor Excelsior met negen man kwam te staan. De Kralingers slikten daarna nog drie tegengoals, waardoor het uiteindelijk 6-2 werd. "Ik weet niet waar ik beginnen moet", zegt Kwakman direct na afloop bij ESPN. "Laat ik eerst zeggen dat NAC heeft het fantastisch heeft gedaan: ze hebben Excelsior bij de strot gepakt vanaf de eerste seconde en niet meer losgelaten."

Vervolgens wijst Kwakman naar de staf van Excelsior. "Ik moet ook de technische staf benoemen: zij zijn gewoon in de fout gegaan. Ik denk dat zij schuldig zijn aan de grote nederlaag, want ze hadden Zagré allang moeten wisselen. Hij had eerder misschien al zijn tweede gele kaart moeten krijgen, toen hij vasthield. Van Gastel deed het bij NAC wel in de rust: hij haalde Lucassen eruit, met geel op zak. Het was ook een hele domme rode kaart, van Zagré."

Als Kwakman later hoort waarom trainer Marinus Dijkhuizen er niet voor gekozen heeft om Zagré te wisselen, toont hij begrip. De Excelsior-back beloofde zijn trainer dat het goed zou komen, toen hij in de rust geconfronteerd werd met de gele kaart die hij op zak had.