Di María verkast via Rosario naar Inter Miami

'Messi krijgt opnieuw vriend bij Inter Miami, tussenperiode bij jeugdliefde'

29 mei om 08:12

Ángel Di María staat op het punt om Europa te verlaten. De 36-jarige spelmaker vertrekt bij Benfica en keert voor een halfjaar terug bij zijn jeugdliefde Rosario Central, om vervolgens richting het nieuwe seizoen in de Major Soccer League aan te sluiten bij Inter Miami CF.

Di María heeft een aflopend contract bij Benfica. Hoewel hij zijn verbintenis automatisch met één jaar kan verlengen, zal dit niet gaan gebeuren. Diverse media uit Portugal en Argentinië melden dat Di María zijn laatste wedstrijd voor O Glorioso heeft gespeeld. De Argentijn is er op financiële voorwaarden uit met Inter Miami, waar hij zich naar verluidt in het nieuwe kalenderjaar gaat melden.

Het betekent dat Di María vanaf het nieuwe Major Soccer League-seizoen in Amerika speelt. Daarvoor gaat hij voor een romantische terugkeer. Als alles rond komt, speelt Di María het komende halfjaar voor Rosario, waar hij de jeugdopleiding doorliep en debuteerde in het eerste elftal. In 2007 trok hij naar Benfica, om vervolgens via Real Madrid, Manchester United, Paris Saint-Germain, Juventus en weer Benfica een prachtige carrière te hebben.

In januari 2025 voegt Di María zich dus bij zijn goede vriend Lionel Messi, met wie hij samenspeelt bij de nationale ploeg van Argentinië. Komende maand staat het tweetal nog samen op de Copa América. Naar verwachting wordt daarna wereldkundig gemaakt dat Di María Europa achter zich laat.