Brian Priske de nieuwe trainer van Feyenoord

Feyenoord heeft een nieuwe trainer: Priske treedt in voetsporen van Slot

12 juni om 10:03
Laatste update: 12 juni om 10:42

Brian Priske is de nieuwe trainer van Feyenoord. Dat maakt de club woensdag bekend via de officiële kanalen. De 47-jarige Deen komt over van Sparta Praag en treedt in Rotterdam in de voetsporen van Arne Slot. 

Het Deense medium Tipsbladet wist als eerste melding te maken van de interesse van Feyenoord in Priske. Een dag later volgde Voetbal International, dat verwachtte dat het rond het weekend tot een akkoord zou komen. Dat is nu dus gebeurd. 

Feyenoord betaalt een afkoopsom voor Priske, die bij Sparta Praag nog onder contract stond tot medio 2026. De Deen tekent in Rotterdam-Zuid een contract voor drie seizoenen. Sprake van een taalprobleem is er niet. Zowel als speler en trainer was Priske werkzaam in België, waardoor hij de Nederlandse taal beheerst.

In Tsjechië beleefde de trainer twee zeer succesvolle jaren. Priske werd er twee keer landskampioen en won er de beker. Ook in Denemarken, daar waar hij bij Midtjylland voor het eerst op eigen benen stond, veroverde hij prijzen. Priske won er de competitie en gidste de club voor het eerst in de geschiedenis naar de groepsfase van de Champions League. 

De Deen, die tussendoor ook nog aan het roer stond bij Royal Antwerp FC, heeft in Rotterdam hele grote schoenen om te vullen: die van Slot. De nieuwe Liverpool-manager heeft Feyenoord na zijn komst in 2021 naar een hoger niveau getild, een nieuw gezicht gegeven en een Europese finale én twee prijzen bezorgd. 

Priske en Feyenoord zullen in juli beginnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 6 juli spelen de Rotterdammers een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht, waar het een samenwerkingsverband mee heeft.