Om deze reden kan de Oranje-selectie nog veranderen

Om deze reden kan de EK-selectie van Oranje toch nog veranderen

29 mei om 15:46

Nederland moet uiterlijk vrijdag 7 juni de officiële EK-selectie indienen bij de UEFA. In geval van een ernstige blessure of ziekte kunnen spelers echter nog tot de eerste groepswedstrijd van het betreffende land vervangen worden, maakt de KNVB bekend.

Ronald Koeman maakte woensdag zijn 26-koppige selectie voor het EK bekend. In geval van nood kan de bondscoach echter nog wijzigingen doorvoeren. Spelers die ziek worden of een blessure oplopen, mogen nog worden vervangen. De medische commissie van de UEFA moet hier wel groen licht voor geven. Voor doelmannen geldt zelfs dat zij in geval van ziekte of een blessure voor elke wedstrijd nog vervangen mogen worden. 

Voor Oranje begint het EK op zondag 16 juni met een wedstrijd tegen Polen. Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (25 juni) zijn de andere tegenstanders in de groepsfase. De formatie van Koeman oefent eerst nog tegen Canada (6 juni) en IJsland (10 juni). Beide oefenduels worden in De Kuip in Rotterdam gespeeld. Daags na de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland vertrekt het Nederlands elftal naar Wolfsburg, waar het basiskamp is gevestigd.