Depay lanceert vlak voor EK nieuwe track: 'Je schrikt van de prijs van m'n kapper'

EK-ganger Memphis lanceert nieuwe track: 'Je schrikt van de prijs van m'n kapper'

30 mei om 12:15
Laatste update: 30 mei om 15:01

Memphis Depay heeft twee weken voor de start van het EK in Duitsland een nieuwe videoclip uitgebracht. In zijn nieuwe track 'Kings & Kingdoms' rapt de aanvaller van Oranje over zijn luxe leven, de aandacht van de pers en zijn Ghanese roots. 

Zijden pyjama's en modellen in Cannes en St. Tropez: Depay maakt allereerst duidelijk dat het leven als profvoetballer hem goed bevalt. "Je schrikt van de prijs van mijn kapper, dat is grappig", klinkt het vervolgens, terwijl er beelden te zien zijn van luxe hotelkamers en glinsterende horloges. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Daarna verlegt Depay zijn aandacht op de pers, die er volgens hem niets van begrijpt. "Shit, ik leef in een bubbel. Krant die weer schrijft in de hoop dat ik stumble. Maak toch de tijd voor fans en ik geef ze een krabbel." Volgens Depay is hij 'flamboyant', maar tegelijkertijd 'humble'. "Dit is een andere level", luidt de conclusie. "Ik ben een one of one."

Dan switch de videoclip ineens naar de straten van Ghana, waar Depay zijn roots heeft. "Ja, ze weten ik ben chosen. Uit de dirt men geloof me. Blote voeten fuck zolen, spirit is altijd loaded." De voetballer neemt het op voor Ghana en verwijst onder meer naar het slavernijverleden van het land. "Toen ze kwamen met boten, en alles wilden ownen, alles is van ons gestolen."

Depay lijkt aangegeven zich 'meer thuis te voelen' in zijn 'motherland'. "Ik voel me Mozes als we rennen. Dit is God's plan, we gaan door oceans als we rennen."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: