Dijkhuizen wakkert geloof in remontada Excelsior aan

Geloof in Barça-achtige stunt aangewakkerd bij Excelsior: 'Op naar onze remontada'

30 mei om 19:11
Laatste update: 30 mei om 19:16

Excelsior heeft na de 6-2 nederlaag in Breda een wonderbaarlijke comeback nodig tegen NAC om zich alsnog te handhaven in de Eredivisie. Marinus Dijkhuizen probeert het geloof in zijn ploeg aan te wakkeren door de remontada van FC Barcelona tegen PSG in 2017 aan te halen.

Dijkhuizen was aanwezig bij die bizarre comeback van FC Barcelona tegen PSG. Met Excelsior hoopt hij iets soortgelijks te bewerkstelligen. "Er zijn genoeg gekke dingen gebeurd, we moeten de mogelijkheid die we nog hebben pakken", aldus de trainer van Excelsior tegenover Voetbal International. "Ik ben zelf ooit aanwezig geweest bij Barcelona - Paris Saint-Germain. Die 6-1 na de 4-0 in Parijs. De bekende remontada. Volgens mij was het in de periode dat ik hier bij NAC ontslagen was. Ik had tijd om andere dingen te doen en via vrienden hadden we kaartjes voor die wedstrijd. Dat vergeet je nooit meer."

"Zulke wedstrijden ga je aanhalen, het geloof aanwakkeren, Excelsior heeft zelf wat wonderlijke ontsnappingen meegemaakt", vervolgt Dijkhuizen. "Het is zaak elkaar wijs te maken dat het kan. Niet nu, niet morgen, eerst dit een plek geven, maar we hebben nog een paar dagen. Eerst de wonden likken, het weer over die corners hebben. Slapen gaat niet lukken, dit is balen, heel hard balen. En dan op naar onze remontada."

Excelsior neemt het zondag 2 juni om 18.00 op tegen NAC in Rotterdam. De ploeg van Dijkhuizen moet minimaal vier keer scoren om er een verlenging uit te slepen na de 6-2 nederlaag in Breda.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: