Bakayoko: 'Belde Debast elke dag toen PSV hem wilde'

Bakayoko 'slechte onderhandelaar': 'Toen PSV hem wilde halen, belde ik elke dag'

1 juni om 07:55
Laatste update: 1 juni om 08:50

Dat Zeno Debast vorige zomer niet naar PSV kwam, heeft niet aan Johan Bakayoko gelegen. De rechtsbuiten probeerde zijn landgenoot en goede vriend te overtuigen van een transfer naar de Eindhovenaren.

De twee speelden samen in de jeugd van Anderlecht, voordat Bakayoko naar PSV vertrok. "Zeno Debast is wel nog altijd één van mijn beste vrienden. Toen PSV Zeno vorige zomer wou halen, heb ik hem werkelijk elke dag gebeld tot het einde van de transferperiode. Ik ben blijkbaar een slechte onderhandelaar, want hij tekende niet", lacht de Rode Duivel in gesprek met Het Laatste Nieuws.

In de Belgische krant laat Bakayoko zich ook lovend uit over Noa Lang. "Ja, voor zijn blessure waren we close. Ik begrijp niet dat mensen in België negatief over hem praten. Noa is een rustige, heel gewone gast naast het veld. Alleen op het veld doet hij soms speciaal. Een publieksspeler, hé. Hij entertaint de mensen graag – doet ie goed – maar weg van het voetbalveld verkoopt hij geen show."

Waar Lang kwakkelde met blessures, werd Bakayoko steeds belangrijker voor PSV. "Er was zeker progressie. Er zit meer intensiteit in mijn spel. Ik hou mijn acties langer vol, ik ben meer aanwezig in de box… Dat dank ik aan onze coach Peter Bosz en de hele staf van PSV, maar ook aan mezelf die altijd meer wil. Ik laat me persoonlijk begeleiden door een heel team met een voedingsdeskundige, een recuperatiecoach, een physical trainer... Een topvoetballer word je nooit alleen."

De vleugelaanvaller vertelt dat Bosz de selectie al snel in de juiste richting kreeg door iedereen het boek Meedogenloos van Tim Grover te laten lezen. "Zeer inspirerend. Het laat je inzien dat je nooit voldaan mag zijn en dat je altijd meer moet willen. Dat boek heeft PSV zeker geholpen afgelopen seizoen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!