De Jong krijgt complimenten van Janko

De Jong overladen met complimenten van oud-ploeggenoot: 'Echt een geweldige spits'

1 juni om 17:50

Voormalig Oostenrijks international Marc Janko is blij dat Luuk de Jong er met Oranje niet bij is op het EK. De spits concurreerde met de PSV’er bij FC Twente en weet daarom wat voor 'geweldige spits' hij is.

"Luuk is een geweldige spits, dat heeft hij dit seizoen opnieuw bewezen bij PSV", vertelt Janko in gesprek met Voetbal International. De Oostenrijker snapt ook dat de PSV’er niet meegaat met Oranje naar het EK. "Dat hij na het WK heeft bedankt voor het Nederlands elftal kan ik me iets bij voorstellen. Je komt toch op een leeftijd dat je naar je lichaam moet luisteren en je wil misschien ook meer tijd doorbrengen met je gezin, die je al vaak moet missen. De rust deed hem blijkbaar goed als je naar zijn prestaties kijkt bij PSV."

De Oostenrijker vertelt ook dat hij een goede band had met De Jong. "Ik kon het altijd heel goed met Luuk vinden, ook al streden we om dezelfde positie. We waren zelfs kamergenoten bij trainingskampen en voor de Europese uitwedstrijden. We hebben nog de nodige wedstrijden samengespeeld. Op het veld hadden we ook een klik. Ik dacht toen niet dat hij ooit met Sevilla de Europa League zou winnen of voor Barcelona uit zou komen, maar hij had wel specifieke kwaliteiten, heel kopsterk."

Janko hoopt natuurlijk dat Oranje op het EK niet langs zijn Oostenrijk komt en daarom is hij ook blij dat De Jong zijn landgenoten niet kan tegenzitten. "Voor Oostenrijk is het alleen maar goed dat Luuk er niet meer bij is. Luuk, als je dit leest: bedankt voor het stoppen bij de nationale ploeg."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!