Veldbestormer tijdens Champions League-finale

Champions League-finale ontsierd: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

2 juni om 07:26
Laatste update: 2 juni om 10:58

Vreemde taferelen in de Champions League-finale: vrijwel direct na de aftrap kon een veldbestormer ongestoord een selfie maken met Jude Bellingham. Sierd de Vos, die het commentaar verzorgt voor Ziggo Sport, weet niet wat hij ziet.

De eindstrijd tussen Borussia Dortmund en Real Madrid werd al snel ontsierd. Een fan slaagde erin het veld van Wembley te betreden en een foto met Bellingham te maken. Op dat moment waren de stewards nog in geen velden of wegen te bekennen. Uitgerekend Dortmund-middenvelder Marcel Sabitzer moest de jongeman een halt toeroepen.

"Er staat iemand in de middencirkel, misschien dat iemand hem eraf kan halen. Maar de bewaking is totaal overbluft", zegt De Vos vol ongeloof. Vervolgens liep een tweede persoon het veld op. "De eerste man heeft twee foto's gemaakt en de tweede die wordt niet in beeld gebracht. Hij wordt afgevoerd, in een kerker gesmeten, daar hebben ze er heel veel van in Londen, en daar horen we een half jaar niets van."

De Vos staat perplex na het voorval. "Hoe is dit toch mogelijk? Ik heb nog nooit zoveel politie en bewakers gezien. Dit is een attractie voor het publiek. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Binnen veertig seconden drie supporters op het veld."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!