Pepijn van de Merbel van NAC naar FC Den Bosch

NAC-held niet mee naar de Eredivisie: 'Zit er helaas voor mij niet in'

3 juni om 10:57

Pepijn van de Merbel gaat niet met NAC de Eredivisie in. De doelman maakt transfervrij de overstap naar FC Den Bosch. Mede door blessureleed werkte Van de Merbel werkte zich dit seizoen van derde doelman op tot eerste doelman met de play-offs als hoogtepunt.

NAC promoveert door de 6-7 zege over twee duels op Excelsior naar de Eredivisie, maar Van de Merbel gaat niet mee naar het hoogste niveau. "Dat zit er voor mij helaas niet in", aldus de doelman tegenover BN DeStem. De 22-jarige sluitpost maakt transfervrij de overstap naar FC Den Bosch. Ondanks vier tegendoelpunten hield Van de Merbel zijn ploeg met een aantal goede reddingen op de been. "Ik denk dat dit het mooiste afscheid is dat er mogelijk is. Ik heb hier zes jaar gespeeld, hou ontzettend veel van de club en de mensen hier. Dan is er niks mooiers dan promoveren naar de eredivisie."

Door blessures van Roy Kortsmit en Tein Troost keepte Van de Merbel dit seizoen meer duels dan verwacht. Ineens stond hij onder de lat tijdens het o zo belangrijke seizoensslot van NAC. "Ik dacht: oké, ik ga een paar wedstrijden spelen, mezelf laten zien en ik zie wel hoever we komen. Maar het duurde lang voordat Roy weer fit was en ik deed het zelf wel gewoon prima, dus de trainer liet me staan. Daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor."

Van de Merbel is trots op de bereikte promotie. "Trots op mezelf, trots op de ploeg, ik ben echt heel gelukkig op dit moment. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor wat er de afgelopen week is gebeurd. We zijn met nul verwachtingen de nacompetitie ingegaan. Na de eerste wedstrijd tegen Roda JC kwam er steeds meer het geloof dat er wat mogelijk was. En vandaag staan we hier in Rotterdam en hebben we promotie veiliggesteld."

De sluitpost kijkt uit naar de huldiging die NAC te wachten staat. "Ik drink niet zo heel veel, maar vandaag gaan er wel een paar gedronken worden. Ik laat het de komende tijd op me afkomen, ik ga het meemaken. Ik denk wel dat Breda op zijn kop staat."