Melvin Boel nieuwe trainer FC Dordrecht

FC Dordrecht haalt trainer bij Feyenoord weg en heeft opvolger Santoni binnen

3 juni om 16:39
Laatste update: 3 juni om 16:50

FC Dordrecht heeft de opvolger van Michele Santoni gevonden. De nummer vier van het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie gaat in zee met Melvin Boel, die de afgelopen twee seizoenen trainer van Feyenoord O21 was.

Boel (37) begon in 2013 als assistent-trainer van Feyenoord O18 in Rotterdam-Zuid. Na een uitstapje in het amateurvoetbal en een avontuur in Vietnam keerde hij in 2017 terug bij Feyenoord. Bij de Stadionclub groeide hij door tot trainer van de beloftenploeg. Na tien jaar is Boel toe aan een nieuwe uitdaging en die vindt hij bij Dordrecht. Het was al bekend dat Pascal Bosschaart hem opvolgt bij Feyenoord O21.

Bosschaart en Boel ruilen dus van job. Het is nog onbekend wie Boel gaat assisteren bij Dordrecht. Rick Hoogendorp, afgelopen seizoen de rechterhand van Santoni, gaat zich richten op de O21 van de club. Op 24 juni begint Boel aan zijn klus bij Dordt. Twee weken later, op 6 juli, staat een oefenduel met zijn voormalig broodheer Feyenoord op het programma.

"De weg die Dordrecht is ingeslagen, zowel binnen als buiten het veld, is onwijs gaaf", zegt Boel op de clubsite. "Daar krijg ik heel veel energie van. Als je kijkt wat ze de afgelopen seizoenen hebben gepresteerd met goed voetbal, mooie resultaten en goede ontwikkeling bij spelers is dat iets wat bij mij past. We gaan proberen die lijn door te zetten."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: