Makaay ziet extreme ontwikkeling bij Oranje en Ajax-spits Brian Brobbey

Nieuwe Oranje-spitsen staan op: 'Brobbey heeft zich extreem ontwikkeld'

5 juni om 13:40

Roy Makaay denkt dat het Nederlands elftal de komende jaren de vruchten kan gaan plukken van de ontwikkeling die Brian Brobbey en Joshua Zirkzee hebben doorgemaakt. Bij #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, laat de voormalig topschutter zijn licht schijnen op de twee jonge spitsen. 

"Brobbey heeft zich extreem ontwikkeld", begint Makaay bij #DoneDeal. De oud-aanvaller doelt daarmee op de achttien Eredivisie-doelpunten die de Ajax-spits het afgelopen seizoen maakte. "Volgens mij wilde Koeman hem in de laatste interlandperiode testen, net als Zirkzee, maar zij moesten toen allebei geblesseerd afhaken."

"Ik heb Zirkzee één jaar kort bij Feyenoord meegemaakt", vervolgt Makaay, die jarenlang werkzaam was in de jeugd van de Rotterdamse club. "Bij Bayern heeft hij het daarna niet slecht gedaan. En bij Bologna doet hij het nu ook goed, maar als ik Koeman moet geloven speelt hij eigenlijk meer als een inzakkende spits. Dat kan een tactische keuze zijn van de trainer, maar Koeman heeft liever een echte spits."

Brobbey is met zijn fysiek en balvastheid een op het oog meer klassieke spits, waar Makaay een hoge pet van op heeft. "Hij heeft zich uitstekend ontwikkeld, dus ik denk dat we voor de komende jaren weer wat talentvolle jongens hebben."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!