Psychologe Almere City vertelt dat Maduro geen lek was

Psychologe Almere eerlijk over Ajax-uitspraken: 'Echt onjuist dat Maduro lek was'

5 juni om 07:57

Sportpsychologe Annemieke Griffin-Zijerveld is door een lastige periode gegaan na haar uitspraken over Ajax onder Maurice Steijn. In een gesprek met De Volkskrant vertelt over de nasleep en verdedigt ze Hedwiges Maduro.

Griffin-Zijerveld deed op Radio 1 een aantal uitspraken over Ajax en het leiderschap bij de club. Achteraf werden die uitspraken haar niet in dank afgenomen, ook niet bij de supporters van de Amsterdammers. "Het probleem was dat ik serieuze doodsbedreigingen kreeg. Mijn man (een Amerikaanse militair) heeft een diplomatieke functie. Bedreigingen moet ik melden bij zijn werk, waarna onderzoek volgt."

Na de uitspraken van Griffin-Zijerveld werd gesproken over een lek bij Ajax, waardoor de psychologe de informatie kreeg. Al snel werd de link gelegd met Maduro, de toenmalig assistent-trainer van Steijn die eerder met Griffin-Zijerveld werkte en nog contact met haar had. Volgens de gestopte psychologe is hier echter niets van waar. "Het was vervelend voor Hedwiges en totaal onjuist. Ik baseerde me op wat ik op tv zag, en wat heel vervelend was voor de spelers van Ajax."

Steijn zei overigens later in Rondo, dat hij wel dacht dat de informatie van Griffin-Zijerveld bij Maduro vandaan kwam. "Dat kan je bijna een op een nagaan dat het zo is gebeurd. Het voelde heel slecht dat die informatie uit mijn staf kwam. Je bent met zijn vijven in een trainerskamer en dan moet je elkaar onvoorwaardelijk steunen. Als je dan van één het gevoel hebt dat hij een andere weg bewandelt." Griffin-Zijerveld maakte enkele weken geleden bekend dat ze stopte als psychologe bij Almere.