'Engelse topclubs jagen op Feyenoorder Geertruida'

'Geertruida staat voor transfer: Engelse topclubs willen Feyenoorder'

5 juni om 14:28

Lutsharel Geertruida staat voor een transfer naar een topcompetitie deze zomer. De beoogde nieuwe Feyenoord-trainer Brian Priske is al verteld dat hij niet meer over de 23-jarige verdediger zal kunnen beschikken, meldt het Algemeen Dagblad.

Geertruida geniet interesse uit Duitsland, Frankrijk en vooral Engeland. Het Liverpool van Arne Slot, Tottenham Hotspur, Newcastle United en West Ham United hebben hem op de korrel, aldus het AD. Feyenoord heeft desondanks nog geen officieel voorstel ontvangen. 

Afgelopen zomer was RB Leipzig nog in de markt voor Geertruida. De Bundesliga-topclub wilde tot 32,5 miljoen euro gaan. Doordat zijn contract nog maar één jaar doorloopt in De Kuip, zal de transfersom deze zomer een stuk lager liggen. Wel wil Feyenoord 'een substantieel bedrag' overhouden aan de international.

Geertruida lijkt zelf pas na het EK de knoop door te willen hakken over zijn toekomst. Toch is het voor Priske al duidelijk dat hij niet meer met de veelzijdige mandekker zal werken in Rotterdam, mocht hij inderdaad de nieuwe trainer van Feyenoord worden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!