Kwakman over Verbruggen en Bijlow in Oranje

Kwakman: 'Hij had misschien op meer gehoopt dit EK, maar ik vind het logisch'

6 juni om 08:12

Kees Kwakman kan zich vinden in de keuze van Ronald Koeman om Bart Verbruggen te benoemen tot eerste doelman voor het EK. Dat Mark Flekken en Justin Bijlow respectievelijk de tweede en derde keeper zijn, vindt Kwakman naar eigen zeggen 'logisch'.

Op het persmoment in aanloop naar het oefenduel met Canada bevestigde Koeman dat Verbruggen het doel van Oranje verdedigt op het EK. "Logisch? Dat denk ik wel", zegt Kwakman bij Voetbalpraat op ESPN. "Als je kijkt hoe het de laatste interlands is gegaan. Flekken zit er al een hele lange tijd bijna altijd bij, hij is de tweede keeper."

"Bijlow heeft gewoon te weinig gekeept", vervolgt Kwakman. "Ik denk dat hij al blij is dat hij erbij zit. Misschien dat hij stiekem had gehoopt op iets meer, dat hij hoopte tweede keeper te zijn." Volgens de voormalig verdediger annex middenvelder zou dat op weinig gebaseeerd zijn. "Bij het Nederlands elftal heeft hij het niet geweldig gedaan. Ik vind dit een logische één, twee en drie."

Verbruggen staat donderdagavond tegen Canada en maandag tegen IJsland ook onder de lat. Oranje speelt op het eindtoernooi in elk geval tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk.