Hoefkens is de nieuwe trainer van NAC Breda

Witte rook uit Breda: Champions League-trainer moet NAC in Eredivisie houden

6 juni om 15:26
Laatste update: 6 juni om 16:56

De kogel is door de kerk: Carl Hoefkens is de nieuwe trainer van NAC Breda. De Belgische coach is de opvolger van de naar Besiktas vertrokken Jean-Paul van Gastel.

Het was al langere tijd bekend dat Van Gastel de club aan het einde van het seizoen zou verlaten. Na de promotie kwam deze week de bevestiging. De trainer gaat in het kielzog van Giovanni van Bronckhorst mee naar Besiktas. NAC heeft daarna snel een opvolger weten te vinden. Het hing al een tijdje in de lucht dat Hoefkens komend seizoen het scepter zou gaan zwaaien in Breda. De club heeft nu bevestigd dat de Belg een contract voor drie seizoenen heeft getekend bij de kersverse promovendus. 

"Ik tekende nog vóór de promotie", steekt Hoefkens van wal op de clubsite. "Deze club, het Avondje NAC dat tot in België hevig gewaardeerd wordt, al die toeschouwers, de emotie, de druk, de ambitie om op het hoogste plan te willen gaan spelen; dat alles zag ik als een uitnodiging. Hier ga ik me thuis voelen, zeker weten. Daar kwam de promotie nog eens bij. Ik ben bewust weggebleven bij de wedstrijden, maar heb ze voor de televisie als direct betrokkene intens beleefd."

Technisch directeur Peter Maas is in zijn nopjes met de komst van Hoefkens. "Hij past perfect binnen de cultuur die NAC nastreeft. Zijn toewijding aan topsport, innovatie en samenwerking maakt hem tot een ideaal uithangbord voor onze organisatie die, net als elk topsportcollectief, voortdurend in ontwikkeling is."

Als speler was Hoefkens onder meer actief bij Lierse SK, Stoke City, West Brom, Club Brugge en KV Oostende. Zijn trainerscarrière begon hij bij Club Brugge, waar hij onder meer diende als assistent van Philippe Clement en Alfred Schreuder en daarna zelf eindverantwoordelijke werd. Bij de Bruggelingen stond hij voor de groep in de Champions League-groepsfase. Daarna trainde Hoefkens Standard Luik. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!