FC Emmen heeft met Robin Peter nieuwe trainer op het oog

'Witte rook op komst: FC Emmen kiest voor 36-jarige trainer uit Red Bull-school'

6 juni om 21:36

FC Emmen heeft de nieuwe trainer zo goed als binnen. Volgens Voetbal International staat de Keuken Kampioen Divisie-club op het punt om de Duitser Robin Peter aan te stellen als nieuwe eindverantwoordelijke. 

De onderhandelingen tussen Emmen en Peter bevinden zich volgens VI in een ver gevorderd stadium. De pas 36-jarige Peter, die nog nooit voor de groep van een seniorenelftal stond, gaat op de Oude Meerdijk een meerjarige overeenkomst ondertekenen. 

De jonge Duitse oefenmeester was afgelopen seizoen clubloos, maar had daarvoor in de tweede helft van het seizoen 2022/23 het O19-elftal van Red Bull Leipzig onder zijn hoede. Bij de Oost-Duitse club was hij jarenlang actief als jeugdcoach van diverse elftallen. Ook was hij werkzaam als assistent-trainer van Duitsland O18. 

Emmen nam eind dit seizoen afscheid van Fred Grim. Na zijn vertrek slaagde de club er nog in om zich te plaatsen voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Daarin werd over twee wedstrijden verloren van de latere winnaar NAC Breda.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: