Van der Vaart: 'Frimpong het antwoord voor Oranje'

Van der Vaart: 'Hij is misschien wel het antwoord voor Oranje en Koeman'

6 juni om 22:50
Laatste update: 7 juni om 00:10

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn onder de indruk van het optreden van Jeremie Frimpong in de oefeninterland tegen Canada. De buitenspeler van Bayer Leverkusen is 'misschien wel het antwoord' voor Oranje en Ronald Koeman, stellen de NOS-analisten.

"Je moet goed beginnen. Dat deden ze de eerste helft niet, maar in de tweede helft fantastisch", begint Van der Vaart zijn analyse. "Dan zie je gewoon dat het een heel matige ploeg is waar je tegen speelt. Maar ze wilden naar voren, er was meer diepte. En dan heb je een paar goede doelpunten."

Frimpong vertolkte daarin een hoofdrol. De rechtsbuiten gaf de assist bij de 1-0 en hij maakte zelf de 2-0. "Dit is de positie die Koeman wel in hem ziet. Hij vindt hem niet zo'n heel goede verdediger, in ieder geval niet van de buitencategorie. Maar als rechtsbuiten kan hij in dit elftal enorm van waarde zijn met zijn snelheid en diepgang", oordeelt Van Hooijdonk, die Frimpong als Man van de Wedstrijd aanwijst. "Geen twijfel mogelijk. Hij heeft een fantastische indruk achtergelaten."

"Koeman is altijd zoekende geweest op die positie, dus dit is misschien wel het antwoord", vult Van der Vaart aan. Van Hooijdonk is het daarmee eens. "Zo'n wedstrijd kan iemand van potentiële bankzitter naar basisspeler brengen. Dit was de Frimpong van Leverkusen. Je hebt een aantal spelers die een geweldige vorm hebben bij hun club, maar niet in het Nederlands elftal. Daar was hij er eentje van, maar dat is na vandaag definitief over."