Van der Vaart prijst Weghorst

Van der Vaart: ‘Soms lachen we en soms ergeren we ons, maar hij staat er'

6 juni om 23:28
Laatste update: 7 juni om 00:12

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk prijzen Wout Weghorst. De 31-jarige spits pikte als invaller zijn doelpunt mee tijdens de ruime oefenzege van het Nederlands elftal tegen Canada (4-0).

Weghorst stond net in het veld, toen hij er als de kippen bij was om binnen te tikken. Tot zijn eigen frustratie miste hij in de slotfase nog wel een grote kans, maar de NOS-analisten zijn vol lof. "Wout, we kunnen erom lachen en af en toe ergeren we ons dood aan hem, maar hij doet het wel. Ik denk dat hij heel erg gewaardeerd wordt in dit elftal. Iedere keer als de bal voor zijn voeten valt, dan scoort hij", stelt Van der Vaart.

"Hij is enorm gretig, want hij zit er wel bij. Het was echt een spitsengoal", vervolgt de voormalig spelmaker over de 3-0 van Weghorst. "Pierre zou hier ook op doorgelopen zijn, maar ik zou zijn gestopt. Reageren op zo’n bal is ook een kwaliteit."

Van Hooijdonk sluit zich daarbij aan. "Het is wel heel lekker om een spits in je selectie te hebben die een magneet heeft die aan staat, als hij erin komt. Dat spitseninstict moet je voelen, je moet het ruiken. Hij staat klaar voor de bal, mocht die eventueel vrijkomen."