'Ajax overtuigt twijfelende Steur alsnog en houdt toptalent uit handen van PSV'

'Succes in Amsterdam: Ajax houdt toptalent alsnog uit handen van PSV'

8 juni om 12:13

Ajax is erin geslaagd het 16-jarige toptalent Sean Steur uit handen van PSV te houden. De middenvelder is er alsnog uitgekomen met de club uit Amsterdam en tekent spoedig een contract tot medio 2027. 

Dat weet het Algemeen Dagblad, dat meldt dat Ajax het talent graag binnenboord wilde houden. Steur weigerde overigens bij te tekenen voordat in zijn ogen het sportieve plaatje helemaal rond was. Daar heeft Ajax hem alsnog van weten te overtuigen. 

'Steur raakte de voorbije dagen volledig overtuigd toen de clubleiding van Ajax hem de inhoud en methodes van het nieuwe trainingstraject concreet uitstippelde', valt er te lezen. Dat is een tegenvaller voor PSV, dat hoopte de jonge middenvelder weg te plukken bij de concurrent uit Amsterdam en serieus trok aan de jeugdinternational van Oranje

Steur is bij het grote publiek voornamelijk bekend van zijn legendarische hooghoud-sessie in de Johan Cruijff Arena in 2018. Daar moest het talent aan het einde van de rust van Ajax - AZ van het veld gehaald worden nadat hij non-stop 2.245 keer de bal hooghield. Afgelopen seizoen speelde Steur in Ajax onder-17.