Vink voorspelt Lukaku als topscorer van het EK

Vink voorspelt topscorer van het EK: 'Hele verhaal van hem is indrukwekkend'

9 juni om 07:39
Laatste update: 9 juni om 09:36

Marciano Vink denkt dat Romelu Lukaku topscorer van het EK in Duitsland wordt. De analist is onder de indruk van de bekritiseerde spits, zowel op voetballend als persoonlijk vlak. 

In een video-item van ESPN wordt men gevraagd om de topscorer van het EK te voorspellen. "Ik denk, en buiten dat vind ik het ook gewoon een geweldig persoon, dat Lukaku het wordt", reageert Vink. "Ik heb toch wel een bepaalde zwak voor hem gekregen. Ik vind ook de momenten dat hij open kansen mist, dan zie je gewoon wat dat met hem doet. Hij krijgt natuurlijk ook bakken met kritiek, en soms ook terecht op basis van de gemiste kansen, maar hij scoorde er ook gewoon heel veel."

Onder meer door de persoonlijke omstandigheden van Lukaku hoopt Vink op de topscorerstitel voor de Belgische spits. "Breng hem in stelling, neemt hij de penalty’s, hij is echt wel een beest voorin", aldus de analist. "Ik vind het hele verhaal van hem indrukwekkend, hoe hij zich constant heeft bewezen. Onder die druk presteren, ook met zijn achtergrond. Hij was zo arm dat er niet eens melk op tafel kon komen, dat maakt hem voor mij een heel aimabel persoon. Iemand die je het gunt. Ik gun hem de topscorerstitel van het EK."

In de groepsfase van het EK is België gekoppeld aan Slowakije, Roemenië en Oekraïne. De Belgen beginnen het eindtoernooi met een wedstrijd tegen Slowakije op maandag 17 juni. Voorafgaand aan het EK werden er oefenwedstrijden afgewerkt tegen Montenegro (2-0 winst) en Luxemburg (3-0 winst).

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: