Lehmann kritisch over Arsenal en Duitsland

Lehmann doet bijzondere uitspraken over oude liefdes: 'Duitsland komt niet verder'

10 juni om 09:46

Voormalig Duitsland- en Arsenal-keeper Jens Lehmann is bijzonder kritisch op zijn oude teams. In gesprek met The Telegraph vertelt hij dat Mikel Arteta wellicht niet de juiste man is voor The Gunners en voorspelt hij een voortijdige uitschakeling van het gastland op het EK.

Lehmann eindigde op het WK in 2006 met Duitsland als derde in eigen land. De toenmalig eerste keeper van de Duitsers weet dus als geen ander hoe het is om te presteren onder de druk van het eigen publiek dat torenhoge verwachtingen heeft. Onder de indruk van de huidige selectie van die Mannschaft is Lehmann echter niet. "Ik denk dat we maximaal de halve finale halen. Na twee jaar weten ze nog steeds niet echt hoe ze moeten verdedigen. Maar het positieve aan zo'n toernooi is dat je maar een klein beetje beter hoeft te zijn dan de tegenstander."

Ook stond de Duitser jarenlang onder de lat bij Arsenal. Hij maakte deel uit van The Invincibles, de ploeg die in 2004 ongeslagen kampioen van de Premier League werd. Het huidige Arsenal lijkt de weg naar boven weer gevonden te hebben, maar Lehmann blijft kritisch. "Arteta heeft het heel goed gedaan door Arsenal weer naar boven te brengen, maar of hij nu nog de juiste man is voor Arsenal... Ik weet het niet zeker. Je moet het bewijzen. Ze hadden de competitie al twee keer kunnen winnen. Vorig jaar stonden ze aan de leiding en binnen een maand gaven ze het weg", aldus Lehmann.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: