Wålemark niet langer in plannen Feyenoord

'Feyenoord heeft heldere boodschap voor huurling: geen plek meer'

10 juni om 10:10
Laatste update: 10 juni om 18:05

Feyenoord heeft Patrik Walemark een duidelijk toekomstbeeld geschetst. De aanvaller, die afgelopen seizoen op huurbasis speelde voor sc Heerenveen, komt niet langer in de Rotterdamse plannen voor, meldt Fotbolldirekt.

Feyenoord heeft Walemark medegedeeld dat hij volgend seizoen niet hoeft te rekenen op speeltijd en dat hij daarom opzoek mag naar een andere club, weet het Zweedse medium. Na de laatste Eredivisie-wedstrijd van dit seizoen was de Zweed nog hoopvol. "Na de vakantie keer ik terug in Rotterdam", vertelde Walemark aan RTV Rijnmond. "Dan sluit ik aan bij de voorbereiding en vanaf daar zien we wel verder." Dit lijkt er dus niet meer van te komen.

Walemark kwam in 2022 voor 3,5 miljoen euro over van BK Häcken, maar kwam tot slechts 36 optredens in Rotterdamse dienst. Afgelopen seizoen werd de rechtsbuiten verhuurd aan Heerenveen. In 25 optredens maakte hij drie doelpunten en gaf hij vier assists, maar maakte hij nooit de negentig minuten vol. Feyenoord heeft genoeg gezien, want komende zomer mag hij op zoek naar een nieuwe werkgever. Zijn contract loopt in De Kuip nog door tot medio 2026.