Waterreus lovend over Verbruggen

Waterreus vol lof: 'Dan is hij alweer bezig met dingen die niet goed gingen'

11 juni om 11:01

Ronald Waterreus heeft alleen maar lovende woorden voor Bart Verbruggen. De oud-doelman ziet in de 21-jarige goalie een keeper voor de lange termijn voor het Nederlands elftal.

"Ik heb niet de indruk dat er een echte keuze is geweest", begint Waterreus bij Rondo over de keepersstrijd bij Oranje. "Na de wedstrijd tegen Duitsland was het al definitief. Mark Flekken heeft daarna een uitstekende indruk gemaakt tegen Schotland. Koeman heeft twee keepers waar hij mee vooruit kan."

Waterreus ziet de leeftijd als het grootste verschil tussen de twee goalies. "Het grote voordeel van Verbruggen is dat hij negen jaar jonger is", aldus de analist. "Het is een jongen van 21. Het is heel uitzonderlijk om op dit niveau met zo'n jonge keeper te spelen."

Volgens Waterreus straalt Verbruggen niet uit dat hij weinig ervaring heeft op het hoogste niveau. "Hij is zo stabiel voor zijn leeftijd. Ik spreek hem wel eens, maar je hebt nooit de indruk dat je met iemand van 21 zit te praten. Het is echt een volwassen kerel", vertelt de oud-doelman. "Als hij een goede wedstrijd speelt, is hij alweer bezig met de dingen die niet goed gingen."