De Jong hoeft geen operatie voor enkelblessure

'De Jong krijgt blessure-nieuws na snoeiharde EK-klap: kwetsuur niet chronisch'

11 juni om 10:58

Frenkie de Jong hoeft geen operatie te ondergaan aan zijn enkel, nadat hij het EK met Nederland moest laten schieten. De middenvelder heeft te horen gekregen dat zijn blessure niet chronisch is, aldus Mundo Deportivo.

De middenvelder van FC Barcelona is al sinds april aan het tobben met zijn blessure. Beide enkels speelden hem dit seizoen al parten. De laatste keer ging het mis in de wedstrijd tegen Real Madrid, toen hij een schot van Federico Valverde wilde blokken. De staf van Oranje heeft hem geprobeerd op te lappen en was bereid risico’s te nemen, maar de kans dat De Jong fit is voor de groepswedstrijden lijkt niet groot genoeg.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

De Jong heeft dus geen chronische blessure aan zijn enkel, waardoor hij niet onder het mes hoeft. Een geruststelling voor hem, aangezien hij nu verder kan met zijn revalidatie. Ronald Koeman reageerde al met een verwijt richting Barcelona over de blessure van De Jong. "We moeten ook kijken naar de gezondheid van de speler. De speler heeft een verleden met deze blessure en de club daar heeft dat risico wel met hem genomen. Wij zitten met de gebakken peren met De Jong."