Maatsen komt door moeder met voetbalschoenen aan bij Oranje: 'Snel handelen'

Maatsen dankt moeder en komt tóch met kicksen aan bij Oranje: 'Snel handelen'

11 juni om 18:33

Zonder de hulp van zijn moeder had Ian Maatsen nu zonder voetbalschoenen bij het Nederlands elftal gezeten. De linksback moest zijn vakantie halsoverkop afbreken om aan te sluiten bij de selectie van Ronald Koeman, terwijl zijn kicksen nog bij zijn ouders lagen.

Door het uitvallen van Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong mocht Maatsen zich dinsdag alsnog melden bij Oranje voor het EK. De KNVB boekte snel een vlucht naar Dortmund, de woonplaats van de linkspoot. De schoenen van Maatsen lagen echter nog in Vlaardingen, waar zijn ouders wonen. "Ian had zijn spullen bij ons achtergelaten. Dat doet hij wel vaker als hij vanuit ons op vakantie gaat", zegt zijn moeder Wendy tegen het Algemeen Dagblad. "Maar nu moest er snel worden gehandeld."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Daardoor zaten de ouders van Maatsen dinsdagochtend om 7.00 uur in de auto richting Duitsland, met de kicksen van Maatsen. De verdediger pakte vervolgens zelf een taxi naar Wolfsburg, waar hij nu met de Oranje-selectie verblijft. "Ian zei: mam, ik had het niet meer verwacht, maar nu ik toch het EK kan meemaken gaat de knop gelijk om. Ik heb er zin in en hoop mijn debuut in Oranje te kunnen maken", blikt Wendy Maatsen terug op het moment dat zij het nieuws van haar zoon hoorde.

"Het was al een bijzonder seizoen met alles wat er is gebeurd. Ik noem het een jongensdroom voor Ian van vijf maanden, met de euforie van het bereiken van een Champions League-finale, daarna de teleurstelling van afvallen voor het EK tot nu tóch nog erbij zijn. Onze eigen zomerplanning staat ook totaal op zijn kop. Maar we stappen komend weekeinde met alle plezier wéér in de auto naar Duitsland. Dan op naar Hamburg", besluit ze.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: