Memphis wordt Allen Iverson genoemd bij Oranje

Van Gelder onthult bijnaam Memphis bij Oranje: 'Met alles wat hij doet...'

12 juni om 10:37
Laatste update: 12 juni om 10:57

Memphis Depay heeft dankzij zijn nieuwe look een bijnaam gekregen bij het Nederlands elftal. Volgens Jack van Gelder wordt de Oranje-international Allen Iverson genoemd, vernoemd naar een oud-basketballer in de NBA. Rutger Castricum kan lachen om de discussie over de zweetband. 

"Je had indertijd een fantastische basketballer in de NBA, Allen Iverson", steekt Van Gelder van wal bij De Oranjezomer. "Die speelde er ook mee. En Memphis, begreep ik via Nathan Aké, wordt ook zo genoemd in de groep. Hij is gewoon een eyecatcher, met alles wat hij doet. Een bijzondere gozer."

Rutger Castricum kan lachen om de discussie rondom de zweetband van Memphis. "Lekker Nederlands kneuterig, vind ik dat", aldus het vaste Oranjezomer-gezicht. "Vind ik écht leuk, ja. Een soort folklore, dat hoort ook wel echt bij Nederland". Tech-specialist en oud-schaatser Ben van der Burg denkt vooral aan aan toptennisser Björn Borg bij het zien van Memphis. "Bij hem had het een functie, hij had lang haar. Maar ik zie de functie bij hem (Memphis, red.) niet."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Allen Iverson (@theofficialai3)

Dat Memphis bij Oranje een bijnaam heeft, was al te zien in een fragment van Ons Oranje. Daarin noemt Jeremie Frimpong de spits 'Allen Iverson' na de gewonnen wedstrijd tegen Canada.  

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: