Kroes wil drie Mislintat-aankopen behouden bij Ajax

'Kroes wil drie Mislintat-aankopen behouden, negen Ajax-spelers staan te koop'

12 juni om 13:09
Laatste update: 12 juni om 13:16

Alex Kroes zou graag drie Ajax-spelers die voormalig technisch directeur Sven Mislintat heeft aangetrokken willen behouden. Dat vertelt Mike Verweij woensdagochtend in Kick Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. Het zou gaan om Diant Ramaj, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk.

"Er mogen drie van de twaalf aankopen van Mislintat blijven van Kroes", begint Verweij in de podcast. "Ramaj, Van den Boomen en, je raadt het nooit: Mannsverk. De rest is allemaal te koop." Valentijn Driessen haakt onmiddellijk in op de onthulling van collega Verweij en is totaal verbijsterd. "Dat zegt ook alles over de huidige beleidsbepalers bij Ajax, dat deze drie mogen blijven."

"Zij hebben geen enkele meerwaarde gehad. Misschien alleen die keeper. En Mannsverk zou de nieuwe Frenkie de Jong zijn… Nou in geen velden of wegen", vervolgt Driessen. "Bij Josip Sutalo en Borna Sosa kun je beter eerst kijken hoe zij het gaan doen op het EK met Kroatië. Daar heeft Ajax ook nog geen vervangers voor. Je gaat wel twijfelen aan degene die het nu voor het zeggen hebben bij Ajax", aldus Driessen.

De Amsterdammers zullen eerst de nodige spelers moeten verkopen, alvorens ze aankopen kunnen gaan doen. "Ze zullen dit natuurlijk niet uitspreken, dat al deze spelers te koop staan. Hoe eerder je uitspreekt dat spelers weg mogen, hoe minder ze waard zijn. Ze zullen wel hopen dat Sutalo en Sosa een geweldig EK spelen", besluit Verweij.